De dirigent

De Dirigent

Vanaf 18 Augustus 2003 staat het koor onder leiding van Carola Meijberg. Carola is geboren te Wezep en begon op 7-jarige leeftijd de trompet te bespelen bij “De Jonge Trompetter” (nu jong KTK). Zodra ze dit orkest ontgroeide stapte ze over naar Show- en Drumfanfare “Oranje” uit IJsselmuiden. Waar ze jaren trouw lid geweest is. Op 15-jarige leeftijd heeft ze toelating gedaan, voor de vooropleiding aan het Conservatorium. Hier heeft ze haar propedeuse behaalt voor klassiek trompet.

Carola maakte voor het eerst kennis met het dirigeren, toen ze moest invallen voor een vriendin bij een orkest. Haar vriendin leerde Carola de beginselen van het dirigeren. Dit beviel zo goed, dat Carola besloot actiever het stokje te gaan zwaaien. In de afgelopen jaren heeft zij de leiding gehad over een aantal dorpsfanfares en jeugdorkesten. En daarnaast meerdere koren. Helaas werd het allemaal te druk en heeft ze keuzes moeten maken. Momenteel heeft ze nog een ander koor waar ze dirigent is Piratenkoor “De zingende padd’n” uit Wapenveld

De doelstelling van Carola is om het maximale uit het koor te halen en de repetities toch gezellig te houden. In de periode dat Carola er nu voor staat is er al een behoorlijke vooruitgang geboekt. Zowel muzikaal, als bij de sfeer onderling, want een koor wat uit 50 leden bestaat heeft toch een strakke discipline nodig.