Warning: The magic method Gallery_Video::__wakeup() must have public visibility in /customers/2/9/8/rechtdeurzee.nl/httpd.www/wp-content/plugins/gallery-video/video-gallery.php on line 72 De dirigent – Mannenkoor Recht Deur Zee

De dirigent

Na 18,5 jaar de dirigent te zijn geweest bij ‘ recht deur zee ‘, geeft Carola Meijberg het stokje over aan de nieuwe dirigent Henk Stappenbeld. Op verzoek van Carola, is de samenwerking beëindigd. Wat we allemaal jammer vinden, want we hebben al die jaren met veel plezier onder leiding van Carola gestaan en uiteraard heel veel hoogtepunten meegemaakt. Gelukkig hebben we met onze nieuwe dirigent Henk Stappenbeld, een waardig opvolger gevonden.

Henk is op 28-01-1959 in Rijssen geboren. Heeft eerst in een cafetaria gewerkt en is later naar Justitie gegaan, waar hij landelijk werd ingezet bij calamiteiten. Henk is getrouwd met Kathleen
(iedereen zegt ‘ Kaat ‘) die hij uit België heeft gehaald. Zij wonen nu in Elburg.

Al vanaf zijn pubertijd heeft Henk affiniteit met koren en zang. Hij sloot zich al op zijn veertiende aan bij een gospelkoor ‘ New Valley Singers ‘ uit Nijverdal. Daarna is hij overgestapt naar het Rijssens mannenkoor. Daar heeft hij 27 jaar opgezeten en daarvan 25 jaar als solist. Heel veel filmpjes te zien van het koor op YouTube.

Ook speelde hij in een Ierse volksgroep, genaamd ‘ Old Dutch boys ‘. Ook wel ‘ Doedeldoppen ‘ genoemd. Op YouTube kun je hem daar nog in actie zien met het spelen van de Bodhran. ( Ierse handtrommel ).

In 2015 heeft hij samen met een aantal andere mensen het koor ‘ Eigen-Wijs ‘ opgericht in Elburg en is hij daar sindsdien dirigent van. Uiteraard ook te zien op YouTube.

Via via kwam onze penningmeester ter ore, dat Henk nog wel ruimte en zin had om nog een koor te dirigeren. En op ons verzoek is Henk een keer komen kijken. Dat is zo goed bevallen, dat hij is gebleven. Henk welkom bij ons koor. We hopen dat we nog heel wat avonden en optredens samen mogen meemaken. Het is toch een prachtig iets, als je met mooie muziek mensen kunt laten genieten van het leven. Daar doen wij het voor, toch?