Het koor:

Het koor:  Een groepje mannen zat op een avond bij elkaar te praten. Ze hadden niet zoveel meer te doen en wilden graag een avond voor zichzelf hebben. Gekscherend hebben ze gezegd: “we gaan een koor oprichten”. En zo ontstond op 1 april 2001 (nee het is geen grap) het mannenkoor “Recht Deur Zee!”.

Met een kleine groep zijn ze begonnen te repeteren, maar er waren nog muzikanten nodig een bestuur en natuurlijk een dirigent. Nadat dit alles voor elkaar was kwam er meer vaart in de repetities en het repertoire breidde zich uit. Ook het koor groeide met de week.  Op het hoogtepunt bestond het koor uit 80 leden. Inmiddels is dit op een stabiel aantal van zo’n 50 mannen. Die begeleid worden door, 3 accordeonisten, een drummer, een basgitarist en een altsaxofonist.

De maandagavond is onze repetitieavond. We studeren dan nieuwe nummers en we werken oude nummers uit door er een 2e stem aan toe te voegen. Gezelligheid staat voorop, maar ook respect voor elkaar.

We treden regelmatig op, bij allerlei gelegenheden. En ook dan is ons doel de gezelligheid erin te brengen.

Lijkt het u ook leuk om te komen zingen? Kom rustig eens een kijkje nemen bij het gebouw van Show en Drumfanfare “Oranje”, Erfgenamestraat 1a, 8271TT , IJsselmuiden.

Maandag 29 augustus kreeg Jaap van Boven onze ‘Speaker’ een trofee uitgereikt door de voorzitter,
voor zijn 12,5 jarig jubileum bij het koor. Omdat hij zo makkelijke en op unieke wijze alles altijd aan elkaar lult, hadden ze bedacht om Jaap de gouden ‘lul’ trofee uit te reiken. Deze prijkt nu op het nachtkastje van Jaap. We hopen Jaap, dat je nog lang zo leuk en uniek het zingen aan elkaar mag lullen.